Wat is dat voor een zeilboot?

Wat is dat voor een zeilboot?

Dit is een veelgestelde vraag, gesteld door mensen die ik tref wanneer ik met de ‘Bucket’ op het water ben.

Na vele jaren zeilen in diverse wedstrijdboten ben ik in 2016 begonnen met het ontwikkelen van mijn eigen zeilboot, de ‘Bucket’.

Tijdens mijn zeilcarrière heb ik in diverse boten wedstrijd gezeild, onder andere in de Optimist, Cadet, Europe, Laser en de Twaalfvoetsjol.

Ik zocht een sportieve boot, fysiek uitdagend, die optimaal zeilt en met weinig trainingsuren goed te zeilen is.  Een 2018 ontwerpmethode, -productieproces en -materialen, kennis van nu. Een mast en giek voor de ideale zeilafmeting, een lichtgewicht zelflozende romp, high aspect roer en zwaard. Focus op ergonomie en de mogelijkheid om ook met twee mensen erin te kunnen zeilen.

Ik heb vele boten uitgebreid leren kennen en daarnaast vele andere ontwerpen bekeken. Ik kon niet de geschikte boot vinden voor de doelgroep die ik voor ogen had.  Daarom besloot ik mijn ideeën uit te werken.

Mijn idee voor deze boot is door professionals erkend; zowel door de ontwerper, de botenbouwer, de mastenbouwer, de zeilmaker als door (wedstrijd)zeilers. Mijn ontwerp is professioneel uitgewerkt en zo is de moderne zeilboot ‘Bucket’ ontstaan.

Voor iedereen die er in wil varen, bouwen we een Bucket.